U kunt met elk labformulier bij LabdeMed terecht

Pre-visit info

Om uw bezoek aan LabdeMed zo prettig mogelijk te laten verlopen hebben wij een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Hiermee kunt u zich goed voorbereiden op uw labonderzoek.

Klik op de vraag om het bijbehorende antwoord te onthullen.

U kunt met alle andere labformulieren bij ons terecht. Ook als uw arts of specialist in het buitenland werkt of als u niet naar een ander laboratorium wilt.

Uw arts kruist op het labformulier aan welke test u moet laten doen. Vaak gaat het om een reguliere test van bloed, urine of ontlasting. Het kan ook zijn dat er sperma of andere lichaamsmaterialen onderzocht moeten worden.

Voor reguliere testen zoals bloedafname of voor het inleveren van urine of ontlasting hoeft u van tevoren geen afspraak te maken. U kunt langskomen wanneer het u uitkomt. Voor alle andere testen en voor het gebruik van het prikmobiel moet wel een afspraak gemaakt worden. Dit kan op + 5999 736 1030 of via ons contactformulier.

U neemt het ingevulde labformulier en uw geldige identiteitskaart en verzekeringspapieren mee. Als u urine, ontlasting of sperma moet laten onderzoeken neemt u ook uw testmateriaal mee.

Samples van urine, ontlasting of sperma kunt u in een speciaal daarvoor bestemd potje aanleveren. Deze containers kunt u van tevoren bij ons ophalen. Voor het opvangen van urine kunt u hier de instructies downloaden.
Als u een semenanalyse of intra-uteriene inseminatie moet laten doen is het noodzakelijk dat u in de 3 dagen voorafgaand aan het onderzoek totale seksuele onthouding in acht neemt.

Uw bloed wordt snel en kundig afgenomen door een van onze bevoegde prikmedewerkers. Het bloed wordt opgevangen in buizen met dopjes in verschillende kleuren, dit is afhankelijk van de analyse die verricht moet worden. De bloedbuizen worden voorzien van een label met patiëntgegevens die meerdere keren streng gecontroleerd worden. Hierbij zorgen we er uiteraard voor dat uw privacy gewaarborgd blijft. LabdeMed werkt volgens de internationale standaardnorm ISO-15189 en garandeert een volkomen veilige manier van bloedafname.

Voor een aantal testen is het noodzakelijk dat u nuchter bent. Uw arts zal dit op uw labformulier aangeven en dit óók tegen u zeggen. Nuchter zijn houdt in dat u 8 tot 10 uur voorafgaand aan een bloedafname of het opvangen van urine niet mag eten, drinken en roken. Deze factoren kunnen uw testuitslagen beïnvloeden waardoor uw arts niet de gewenste informatie kan krijgen. Water drinken mag altijd.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op via + 5999 736 1030 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Altijd bij de hand: de LdMApp

Met onze gebruiksvriendelijke app kunt u snel informatie over onze dienstverlening opzoeken. Zoals priklocaties, openingstijden, testresultaten en botika na warda. Download nu de LdMApp in de App Store of Google Play Store. Meer weten? Bel met ons hoofdkantoor (+ 5999 736 1030) of haal de folder op bij een van de LabdeMed prikposten.