Bij LabdeMed staan u én uw gezondheid centraal

Patiënten

LabdeMed voert laboratoriumonderzoeken uit op verzoek van uw (huis)arts of specialist. Meestal gaat het om een reguliere test van bloed, urine of ontlasting. Aan de hand van de testuitslag kan de arts een diagnose stellen.

Verder kunt u bij LabdeMed terecht voor meer specifiek laboratoriumonderzoek. Hieronder vallen onder andere uitgebreide allergietesten en gespecialiseerd fertiliteitsonderzoek. Wij bieden meer dan 150 verschillende testen aan.

Het kan ook voorkomen dat een werkgever of een verzekeringsbedrijf om een screeningstest vraagt. Bijvoorbeeld voor een medische keuring, een drugstest of bij het afsluiten van een levensverzekering.

Daarnaast kunt u op eigen initiatief bij LabdeMed een test aanvragen. Bijvoorbeeld voor DNA-onderzoek of voor een allergietest. De kosten voor deze particuliere testen worden niet vergoed door de verzekering; u moet dit zelf betalen. Meer informatie

Bloed laten prikken of testmateriaal inleveren?

Wij ontvangen u graag bij een van onze 17 locaties die verspreid liggen op het eiland. Voor bloedafname of het inleveren van urine of ontlasting hoeft u van tevoren geen afspraak te maken. Voor alle andere testen en voor het gebruik van het prikmobiel moet u wel een afspraak maken. Dit kan op + 5999 736 1030 of via ons contactformulier.

Kijk hier voor de adressen en de openingstijden van al onze locaties.

Labformulier

U krijgt van uw arts een aanvraagformulier mee waarop staat aangekruist welke test u moet laten doen. Dit labformulier levert u samen met het testmateriaal in bij onze prikmedewerkers. Vergeet niet om een geldige identiteitskaart en uw verzekeringspapieren of carnet mee te nemen!

Staat er een ander laboratorium vermeld op uw aanvraagformulier? Geen probleem, u kunt met elk labformulier bij ons terecht. Ook als uw arts of specialist in het buitenland werkt. U bent altijd welkom bij LabdeMed!

Testuitslagen

De uitslag van uw test kunt u opvragen bij uw arts of online bekijken in ons beveiligde patiëntenportaal. U kunt er bij LabdeMed op rekenen dat uw testresultaten op tijd bekend zijn. Ook in urgente gevallen!

Verzekeringen

LabdeMed werkt samen met alle verzekeringsbedrijven die gebruik willen maken van onze diensten. Momenteel zijn dat Ennia, Citizens Insurance, Guardian Group/ Fatum, Guillen Insurance, Pan-American Life Insurance, SVB, ASKA en Sagicor Capital Life Insurance.

Welke testen worden niet vergoed?

In principe worden al onze testen gedekt door de verzekering. Er zijn een aantal uitzonderingen:

  • Drugstesten
  • Fertiliteitsonderzoek
  • Testen op particuliere aanvraag

 

Altijd bij de hand: de LdMApp

Met onze gebruiksvriendelijke app kunt u snel informatie over onze dienstverlening opzoeken. Zoals priklocaties, openingstijden, testresultaten en botika na warda. Download nu de LdMApp in de App Store of Google Play Store. Meer weten? Bel met ons hoofdkantoor (+ 5999 736 1030) of haal de folder op bij een van de LabdeMed prikposten.